Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Országos Honismereti Akadémia Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. július 03.

Image Elkezdődött a péntekig tartó a XLI. Országos Honismereti Akadémia, melynek ezúttal Székesfehérvár ad otthon a 2013-as Emlékév keretében. A „Magyarok tündöklő csillaga – Szent István királyunk emlékezete” című akadémiára az ország minden részéről és a határainkról túlról is érkeztek vendégek. A  programok minden érdeklődő számára nyilvánosak és ingyenesek.

Tovább...
 
ELKEZDŐDÖTT AZ AUTÓBUSZ-PÁLYAUDVAR ÚTJAINAK FELÚJÍTÁSA Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. július 03.

Image Elkezdődtek a burkolat felújítási munkálatai a buszpályaudvaron, így több helyközi és távolsági autóbusz kocsiállását a Palotai útra helyezték át. A felújítás első ütemében a forgalmi épület előtti forgalmi sávokat zárták le ezért az 1-es kocsiállástól a 8-as kocsiállásig valamint a 9-es kocsiállás is ideiglenesen ákerült a Palotai útra, a déli irányba induló helyi megállóhelyek közé.

Tovább...
 
Köszönet a gyógyítóknak Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2013. július 03.

Image Semmelweis-napi ünnepséget tartottak Székesfehérvár Önkormányzatának szervezésében, ahol a város egészségügyi ellátásában dolgozó szakembereket köszöntötték. Koszorúzással indult a közös program, majd a Hiemer-házban elismeréseket adott át dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Tovább...
 
75 SZÁZALÉKOS TULAJDONRÉSZT SZEREZ A VÁROS A FEJÉRVÍZ ZRT-BEN Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. június 28.

Image A Városháza Nagytanács termének felújítása miatt a Hiemer-ház báltermében ülésezett ma délelőtt a város képviselőtestülete. A testület tárgyalt a szárazréti szociális városrehabilitációs programról, a kéményseprő-ipari közszolgáltatásokról, a város vagyona feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról is.

Tovább...
 
Tiszteletbeli polgár címet adományozott Székesfehérvár polgármestere Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2013. június 28.

Image Tiszteletbeli polgár címet adományozott Székesfehérvár Yamaguchi Shinsuke, a DENSO Gyártó Magyarország Kft. leköszönő elnöke részére. A cégvezető dr. Cser-Palkovics András polgármestertől vette át az elismerést, amellyel a fehérvári gyár élén kifejtett tevékenységéért és a város életében való társadalmi szerepvállalásért mondtak köszönetet.

Tovább...
 
Lomtalanítás, zöldhulladék matricák és gyűjtősziget-átcsoportosítás Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2013. június 28.

Image A napokban közösen értékelte a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. és a Depónia Kft. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás elmúlt közel féléves tapasztalatait. Ezek alapján a második félévre néhány olyan intézkedést vezetnek be, amelyek a közszolgáltatás színvonalát, a város köztisztaságát, és remélhetőleg az ügyfelek elégedettségét is növelik. A zöldhulladék begyűjtésről, a lomtalanításról és a tervezett gyűjtősziget-átcsoportosításokról sajtótájékoztatón számolt be Szépe Attila, a Depónia Kft. műszaki igazgatója és Molnár Beáta gazdasági igazgató.

Tovább...
 
Befejeződtek a helyreállítási munkák Fejérben Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Védelmi Bizottság   
2013. június 28.

Image A dunai árvízzel érintett területeken a katasztrófavédelmi szúnyoggyérítést június 19. és 25. között hajtották végre Fejér megyében. A földi, légi és biológiai módszerrel végzett gyérítés összesen 11 ezer 565 hektárt és nyolc települést érintett: Adonyt, Baracsot, Dunaújvárost, Iváncsát, Kisapostagot, Kulcsot, Rácalmást, Ercsit.

Tovább...
 
Belvárosi kitelepüléssel, táborral, rajzpályázattal készül az Állatotthon Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. június 28.

Image Számos újdonsággal rukkol elő a következő időszakban a Herosz Fehérvári Állatotthona. Újabb programokkal folytatódik e hét szombatján és júliusban a „Közelebb a polgárokhoz” mottóval indított sorozat, ismét megrendezik a gyerekek körében rendkívül népszerű napközis tábort, és meghirdetnek egy rajzpályázatot is, melynek keretében saját kedvenceiket ábrázolhatják az iskolások a legkülönfélébb technikákkal. Mindezekről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

Tovább...
 
Az első Akkreditált Innovációs Klaszter a Nyugat-dunántúli régióban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. június 26.

Image Elsőként nyerte el a Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter (PANFA) a Nyugat-dunántúli régióban az Akkreditált Innovációs Klaszter címet. A Magyar Gazdaságfejlesztési Központ által kiírt pályázat célja összhangban van az Új Széchenyi Terv stratégiai, gazdasági irányvonalaival. Az innovatív, KKV- és exportorientált, jelentős foglalkozatási hatású klaszterek akkreditálásának egyik hatása az, hogy lehetőség nyílik egy magas minőségi követelményszint felállítására.

Tovább...
 
Megnyílt az Egészségpont Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita   
2013. június 26.

Image Megnyílt az Egészségpont a Fehérvári Civil Központban. Az iroda egészségfejlesztő- és drogprevenciós feladatokat lát el a jövőben. A megnyitón részt vett dr. Cser- Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Östör Annamária egészségügyi tanácsnok és Párkányi András, a Székesfehérvári Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány elnöke.

Tovább...
 
Elkészült a stratégiai zajtérkép és zajcsökkentési intézkedési terv Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. június 25.
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata közel 62 millió forintos támogatást nyert el a zajtérképezési kötelezettség elvégzésének anyagi támogatására kiírt pályázaton, a Környezet és Energia Operatív Program keretében. A „Stratégiai zajtérképek és zajcsökkentési intézkedési tervek készítése Székesfehérvár város közigazgatási területére” elnevezésű, KEOP-6.3.0/Z/10-2010-0005 azonosító jelű projekt zárórendezvényét tegnap  tartották.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1411 1412 1413 1414 1415 1416 1417 1418 1419 1420 Következő > Utolsó >>

Eredmények 15544 - 15554 / 20393